Mitä mukaan kesälomareissulle blogi

Kesä lähestyy ja se tarkoittaa monille ihmisille odotettua lomakautta. Kun suuntaat kohti aurinkoisia rantoja tai seikkailua täynnä olevaa luontoa, on tärkeää pakata mukaan kaikki tarvittava, jotta voit nauttia lomasta täysillä. Yksi tärkeä asia, joka kannattaa ottaa huomioon, on lomailijan ensiapulaukku. Tässä apteekin vinkit siihen, mitä mukaan kannattaa pakata.

1. Peruslääkkeet ja reseptit

Ennen lomaa tarkista, että sinulla on riittävästi peruslääkkeitä mukana. Esimerkiksi kipulääkkeet, allergialääkkeet ja vatsan toimintaa edistävät lääkkeet voivat olla tarpeen. Muista myös tarkistaa, että reseptilääkkeet ovat voimassa koko loman ajan ja että niitä on riittävästi mukana matkan kestoon nähden. Jos matkustat ulkomaille, muista selvittää reseptilääkkeiden maahantuontirajoitukset kohdemaan mukaan erityisesti, jos käytössäsi on keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä. Lisätietoa lääkkeiden kuljettamisesta ulkomaille löydät esimerkiksi täältä.

2. Sidetarpeet ja desinfiointiaineet

Haavereita voi sattua missä tahansa, joten varmista, että ensiapulaukussasi on riittävästi sidetarvikkeita. Pieniä haavoja ja nirhaumia varten tarvitset desinfiointiainetta, laastareita, sidetaitoksia ja teippirullia. Lisäksi, jos suunnittelet retkeilyä tai muita ulkoilma-aktiviteetteja, harkitse myös kyypakkausta tai hyönteisten puremiin tarkoitettua voidetta. Mukana kannattaa kuljettaa myös käsidesipulloa, jotta käsihygieniasta huolehtiminen olisi helppoa silloinkin, kun ei mahdollisuutta säännölliseen käsienpesuun ole.

3. Auringolta suojaavat tuotteet

Aurinkoinen sää ja rantalomailu voivat tuoda mukanaan auringonpolttamia ja muita iho-ongelmia. Muista pakata mukaan aurinkovoide, jossa on riittävä aurinkosuojakerroin (mielellään SPF 50), sekä after-sun-voide rauhoittamaan ihoa auringonoton jälkeen. Muista myös aurinkovoiteen oikeanlainen käyttö: Levitä riittävästi voidetta noin 30 minuuttia ennen auringolle altistumista ja lisää 2 tunnin välein.

4. Matkapahoinvointilääkkeet

Jos olet taipuvainen matkapahoinvointiin, niin varmista, että sinulla on matkapahoinvointilääkkeitä mukana. Näitä voivat olla esimerkiksi matkapahoinvointilääkkeet tablettimuodossa tai pahoinvointia helpottavat rannekkeet. Kysy matkapahoinvointilääkkeistä lisää apteekin farmaseuttiselta henkilökunnalta tai lääkäriltä.

5. Hyönteiskarkotteet

Riippuen matkakohteestasi, saatat joutua kohtaamaan erilaisia hyönteisiä ja niiden aiheuttamia puremia. Varusta itsesi hyönteiskarkotteella ja voiteella, joka helpottaa kutinaa ja turvotusta. Hyönteiskarkotteita käytettäessä on hyvä huomioida muut ympärillä olevat ja pyrkiä käyttämään hajusteetonta vaihtoehtoa, jos mahdollista. Trooppisilla alueilla matkustaessa hyönteiskarkotteeksi suositellaan dietyylitoluamidia (DEET) sisältävä karkote, esimerkiksi tämä.

6. Ripuli- ja ummetuslääkkeet

Vatsavaivat voivat yllättää lomalla, erityisesti ulkomailla matkustaessa, joten on hyvä olla valmiina mahdollisiin ripuli- tai ummetusongelmiin. Pakkaa siis mukaan ripulilääkkeitä sekä ummetusta lievittäviä tuotteita.

7. Rakkolaastarit

Lomareissuilla jalat ovat usein kovilla, sillä helpoin tapa liikkua paikasta toiseen maisemia ihaillen on yleensä jalan. Hyväksi todetuilla kengillä rakkoja ja hiertymiä voi ehkäistä, mutta varmuuden vuoksi lomailijan ensiapulaukussa on hyvä olla valikoima erikokoisia rakkolaastareita.

 

Muista, että nämä ovat vain suosituksia ja sinun kannattaa aina miettiä omiin tarpeisiisi sopivimmat tuotteet ja lääkkeet. Ensiapulaukku on tärkeä osa matkatavaroita, ja sen avulla voit varautua erilaisiin tilanteisiin ja nauttia kesälomasta huolettomasti.

Toivotamme sinulle turvallista ja rentouttavaa kesälomaa!