Tutustu apteekkimme palveluihin

Reseptit

Reseptiasiakkaat palvellaan ammattitaidolla suoratoimituspisteissämme. Lääkerobotti Rowa Smart varastoi ja kerää reseptilääkkeet. Voit tarkistaa omat sähköiset reseptisi www.kanta.fi/ -palvelusta

Asiointi toisen puolesta: 

Jos joku muu hakee lääkkeesi apteekista, hänellä täytyy olla mukana reseptin potilasohjeesi tai Kela-korttisi. Kela-kortilla asioidessaan hakijan tulee tietää noudettavan lääkkeen tiedot. Voit myös antaa lääkkeen hakijalle Suomi.fi-verkkopalvelussa sähköisen apteekkiasiointivaltuutuksen. Valtuutuksella asioidessaan hakijan tulee tietää henkilötunnuksesi. Muiden reseptiin liittyvien asioiden hoitoon apteekissa vaaditaan sähköinen apteekkiasiointivaltuutus Suomi.fi:n kautta tai täytetty ja allekirjoitettu Reseptin suostumuslomake. Potilasturvallisuuden ja tietosuojan vuoksi lomakkeita saa vain apteekista, terveydenhuollosta ja Kelan palvelupisteestä.

Reseptien uusiminen

Lähetämme tarvittaessa uusimispyynnön sähköisistä resepteistä terveyskeskukseen.

Schengen-todistus

Laadimme pyydettäessä Schengen-todistuksen, jolla yksityishenkilön voi osoittaa mukanaan kuljettamiensa huumaavien tai psykotrooppista ainetta sisältävien lääkkeiden tarpeellisuuden matkustaessaan Schengen alueelle.

Itsehoito

Itsehoitovalmisteita saa apteekista ilman reseptiä. Asiantuntijamme neuvovat tuotteiden valinnassa ja käytössä.

Tarvittaessa tilaamme haluamasi tuotteen apteekkiin ja yleensä se on noudettavissa seuraavana päivänä.

Apteekin palvelut

Neuvonta

Käytänkö lääkkeitäni oikein? Minkälaisia haittoja lääkkeelläni voi olla? Voinko ottaa lääkkeeni samanaikaisesti muiden lääkkeiden tai ruuan kanssa? Vastaamme mielellämme lääkitystäsi koskeviin kysymyksiin. Pyrimme tekemään lääkkeenkäytöstäsi mahdollisimman turvallista ja tarkoituksenmukaista. Opastamme Sinua myös lääkkeiden taloudellisissa valinnoissa.

Lääkityksen tarkistus

Jokaisen reseptilääkkeen oston yhteydessä tarkistamme yhteisvaikutukset muiden lääkkeiden kanssa. Mahdollisten ongelmien ilmaantuessa otamme yhteyttä lääkäriin.

Annosjakelu

Annosjakeluasiakkaana saat lääkkeesi valmiiksi pakattuina annospusseihin kahden viikon annoksina. Annosjakeluasiakkaana apteekin proviisori tai farmaseutti tarkistaa lääkityksesi, annostuksen sekä lääkkeenoton ajankohdan. Tällä tavalla voimme havaita lääkkeiden mahdolliset yhteisvaikutukset sekä päällekkäislääkitykset.

Laiva-apteekkien tarkastukset

Apteekkimme proviisori suorittaa laiva-apteekkitarkastuksia voimassa olevien määräysten mukaisesti.

Terveydenhuollon varmennekorttien rekisteröintipiste

Apteekki toimii varmennekorttien rekisteröintipisteenä muille apteekeille ja sopimuksen mukaan myös muille terveydenhuollon toimipisteille.

Lääkkeiden kotiinkuljetus

Tarjoamme lääkkeiden kotiinkuljetuksen Tammisaaren keskustan alueella sopimuksen mukaan. Annamme mielellämme lisätietoja palvelusta.

Terveydeksi! - Lehti

Meiltä voit noutaa Apteekkariliiton jäsenapteekkien ilmaisen Terveydeksi! - lehden. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. 

Terveydeksi! -lehden verkkojulkaisu

 

Lääkejäte

Lääkejätettä varten apteekissa on keräyspiste. Poista potilastietomerkinnät. Tyhjennä purkista läpinäkyvään muovipussiin. Läpipainopakkauksen voi jättää. Palauta suljettu pussi apteekin keräyspisteeseen. Joditabletit alkuperäisissä pakkauksissa, erillään, apteekkiin. Neulat ja ruiskut erilliseen keräyspisteeseen.

Voit tutustua Fimean lääkejäteohjeistukseen täällä.

Erityisosaaminen

Henkilökuntaa koulutetaan säännöllisesti ammattitaidon ylläpitämiseksi. Jaamme mielellämme tietoa auttaaksemme Sinua voimaan hyvin. Apteekissamme on diabeteksen ja astman hoitoon erikoistuneita farmaseutteja. Kysy, mikäli Sinulla on vaikeuksia esim. lääkkeiden annostelun kanssa!